Най-вкусната бисквитена торта

За правоъгълна форма 20/30 см.

Какво ни трябва?

1 голям пакет бисквити Petit Beurre на Житен дар
1 пакет пудинг с варене ванилия (Dr.Oetker)
500 мл прясно мляко
7 с.л. захар
2 жълтъка
500 г маскарпоне
200 г заквасена сметана
сладко от боровинки

Как да я приготвим?

1. Първо се приготвя пудинга и тъй като трябва да е напълно охладен, се приготвя по-рано от останалото.

400 мл от млякото се слага да заври със захарта. Пудингът се смесва с останалото мляко ( 100 мл.) и жълтъците и се разбърква добре. След като млякото заври, тенджерата се измества от котлона и към млякото бавно при непрекъснато бъркане се прибавя горната смес.
Връща се на котлона, като се бърка постоянно и се държи докато заври отново и сместа се сгъсти.
Оставя се да се охлади напълно.

2. Сладкото от боровинки се смесва с лъжица - две -три ароматен алкохол или вода, докато стане леко течно.

3. След това се смесват маскарпонето и заквасената сметана, като задължително се разбъркват с вилица или тел и в никой случай с миксер.

4. Прибавят се лъжица по лъжица към охладения пудинг и всичко се разбърква добре до идеално гладка смес.

5. Сглобяването на тортата:

На дъното на тавата се слага тънък пласт крем. Отгоре се подреждат потопените за секунди в прясно мляко бисквити. След това следва отново пласт крем и пласт бисквити. Слага се крем и тук е мястото на първия слой сладко. Слага се половината от него на тънък слой.

Продължава се с още един ред бисквити и накрая се залива с останалия крем и с другата половина на боровинките.



Няма коментари:

Публикуване на коментар