Фантастичен Банофи пай


Какво ни трябва?

За основата:
безглутеново брашно 177 грама
какао 47 грама
кокосова захар 47 грама
масло 100 грама
1 яйце
черен шоколад

Крем с банани и ром:
кокосова захар - 118 грама
царевично нишесте – 35.5 грама
щипка сол
1 ванилия
прясно мляко 410 мл
течна сметана 140 мл
масло 65 грама
ром 2-3 с.л.
3 големи банана

Крем за отгоре:
течна сметана / кокосова сметана – 284 мл.
маскарпоне – 170 гр.
1-2 с.л. кокосова захар на вкус
1 с.л. ром

Как да го приготвим?

Приготвяне на основата:
Смесват се всички сухи съставки, след което се добавя маслото и яйцето и се разбърква, докато се получи тесто. Поставя се във формата и се натиска първо нагоре по стените, след това и надолу, докато се разтеле равномерно по цялата формичка. Оставя се във фризера за 15 минути. През това време загряваме фурната на 180 градуса. Тестото се пече 15-20 минути.След като го извадим от фурната, го поръсваме с шоколада, за да се разтопи и го размазваме равномерно отгоре. Оставя се настрани, за да се охлади на стайна температура.

Приготвяне на крема с банани и ром:
В тенджера слагаме млякото и сметаната, докато заврят. След като започнат да се появяват мехурчета, добавяме захарта, смесена предварително с нишестето, солта и ванилията с малко мляко, при непрекъснато бъркане. Продължаваме с бъркането още минута и махаме от котлона. Добавяме маслото, накрая и рома.

Подреждане на тарта:
След като крема се охлади, половината от него се изсипва в основата. След това се нареждат бананите и върху тях се изсипва останалата част от крема. Покрива се с фолио и се оставя да се охлади за поне 2 часа до ден.

Приготвяне на топинг крема:
Разбиваме маскарпонето със захарта и сметаната. Добавяме рома и ванилията.

Изсипваме крема върху охладения тарт и го разнасяме равномерно по цялата повърхност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар