Banana Bread / Бананов кекс

Какво ни трябва?

70 грама разтопено кокосово/краве масло
140 грама кленов сироп или мед
2 яйца
2 средно големи банана
60 грама мляко (преобразувано е от 1/4 cups, затова е в грама)
1 с.л. сода бакпулвер
1/2 с.л. канела
1/2 с.л. сол
1 ванилия
230 грама брашно (аз сложих половината оризово и половин от безглутеновата смес брашно)

Как да го приготвим?

1. Фурната се загрява на 165 градуса. 
2. Смесват се кокосовото/кравето масло с меда/кленовия сироп и се разбърква добре.
3. Добавят се яйцата и отново се бърка, след това млякото и намачканите банани. 
4. След това се добавят содата, канелата, солта и ванилията. Накрая брашното и се разбърква. 5. Сместа се изсипва във формичка. Аз слагам хартия за печене, намазвам с масло и поръсвам с брашно, за да не залепва. Пече се около час.


Няма коментари:

Публикуване на коментар