Happy късчета

Какво ни трябва?

За късчетата:
500-600 гр. пилешко месо от бутче
250 гр. гъби
60 мл соев сос без глутен (взимам си го от Метро)
олио или зехтин за готвене
оризово брашно за овалване
черен пипер и сол на вкус
кашкавал за настъргване отгоре


За картофеното пюре:
1 кг картофи
1/2 ч.ч. прясно мляко
бучка краве масло
сол и черен пипер на вкус

Как да го приготвим?

1. Сваряваме картофите, белим ги и ги намачкваме. Слагаме маслото, след това и млякото. Овкусяваме със сол и черен пипер.
2. Нарязваме месото на късчета и го овалваме в оризовото брашно с малко сол и черен пипер. 3. Запържваме късчетата до златисто на силен огън. След това запържваме и гъбите. Връщаме късчетата при гъбите, намаляваме котлона и добавяме соевия сос + 1 ч.ч. вода. 
4. Захлупваме тигана за 5 минути, докато сосът се сгъсти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар