
120 г меко масло (краве, кокосово.. по избор)
120 г лешников тахан
130 г кокосова захар
1 яйце
1 жълтък
1 ванилия
150 г безглутеново брашно смес
1/2 ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.л. безглутенов бакпулвер
Как да ги приготвим?
2. В купа се смесват маслото, таханът и кокосовата захар. Разбиват се с миксер, докато се образува пухкава еднородна смес.
3. Добавят се яйцето, жълтъкът и ванилията. Разбиват се с миксера, докато се усвоят от сместа. 4. Отделно се смесват брашното, содата, бакпулверът и солта. Добавят се към маслената смес и се разбъркват за кратко, колкото да се смесят.
5. С лъжица се слагат в тавата, на разстояние една от друга, защото много се разстилат при печене. 14-15 минути и са готови.
5. С лъжица се слагат в тавата, на разстояние една от друга, защото много се разстилат при печене. 14-15 минути и са готови.
6. Като се извадят от тавата, се оставят за минимум 5 минути, за да стегнат.
Стават много бързо и лесно. Таханът може да се замени с всякакъв друг, според вкуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар