Кокосов чийзкейк с ягоди и маскарпоне


За формичка около 24см

Какво ни трябва?

За основата:
90 гр. безглутеново брашно (микс или оризово)
25 гр. какао
25 гр. кокосова захар
50 гр. масло
1 яйце

За крема: (в блендера)

280 грама кашу (накиснато предварително във вода за няколко часа или една нош)
1 кенче кокосово мляко 400 мл.
250 гр маскарпоне
Сокът на половин лимон
3-4 с.л. кокосови стърготини
3-4 с.л. кокосово масло
3-4 с.л. мед на вкус

Как да го приготвим?

Приготвяне на основата:
Смесват се всички сухи съставки, след което се добавя маслото и яйцето, и се разбърква, докато се получи тесто. Поставя се във формата и се натиска, докато се разтеле равномерно по цялата формичка. Оставя се във фризера за 15 минути. През това време загряваме фурната на 180 градуса. Печем 15-20 минути.

Приготвяне на крема:
Блендираме съставките, докато се получи хомогенна смес. Разделих сместа на две части. Едната изсипах във формичката, а в другата добавих шепа ягоди и блендирах отново. Трябваше да стане на два пласта, но не изчаках достатъчно да стегне долният слой, затова се сляха малко. :)

Отгоре: лешников тахан, мед и какао за украса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар