170 гр. краве или кокосово масло
5 яйца
1 ч.ч. кокосова захар
3 препълнени лъжици рожков или какао
100 гр сурови лешници
1/2 малко бурканче лешников тахан
За топинга:
1 черен шоколад
малко мляко (краве или ядково) или 1/2 малка течна сметана
Как да го приготвим?
1. Фурната се загрява на 175 градуса.
2. Смиламе лешниците в кухненски робот и след това ги смесваме с половината захар и с тахана.
3. Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с останалата част от захарта, докато се получи крем. След това, към тази смес добавяме и маслото, омекнало на стайна температура.
4. Добавяме какаото към сместа с жълтъците и разбиваме с миксер, докато се хомогенизира.
5. Смесваме сместа с жълтъците с лешниците.
6. Белтъците се разбиват отделно на твърд сняг. Чрез шпатула ги добавяме към останалата смес на няколко пъти и разбъркваме внимателно.
7. Изсипваме в ринг с размер 24 см. и печем около 40 мин.
8. Топингът приготвяме като загреем сметаната/млякото на котлона, заедно с шоколада. Заливаме върху вече охладения блат.
9. Тортата е по-вкусна, когато е напълно охладена.
За топинга:
1 черен шоколад
малко мляко (краве или ядково) или 1/2 малка течна сметана
Как да го приготвим?
1. Фурната се загрява на 175 градуса.
2. Смиламе лешниците в кухненски робот и след това ги смесваме с половината захар и с тахана.
3. Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с останалата част от захарта, докато се получи крем. След това, към тази смес добавяме и маслото, омекнало на стайна температура.
4. Добавяме какаото към сместа с жълтъците и разбиваме с миксер, докато се хомогенизира.
5. Смесваме сместа с жълтъците с лешниците.
6. Белтъците се разбиват отделно на твърд сняг. Чрез шпатула ги добавяме към останалата смес на няколко пъти и разбъркваме внимателно.
7. Изсипваме в ринг с размер 24 см. и печем около 40 мин.
8. Топингът приготвяме като загреем сметаната/млякото на котлона, заедно с шоколада. Заливаме върху вече охладения блат.
9. Тортата е по-вкусна, когато е напълно охладена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар