Нещо като рогче или калцоне, което може да се приготви и в други форми. Също така, е идеална основа за пица.
Какво ни трябва?
За тестото: За плънката:
88.5 мл топла вода 200 гр гъби
1/2 с.л. захар риган
3.5 гр суха безглутенова мая (instant yeast) шунка
136 гр брашно
1/2 с.л. сол
половин яйце
1 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
Как да го приготвим?
1. Загряваме фурната на 230 градуса.
2. Смесваме топлата вода, захарта и маята и оставяме за 5-10 минути, за да се активира.***
3. Слагаме гъбите в нагорещен тиган за няколко минутки, за да омекнат, накрая овкусяваме с риган и малко сол.
4. В отделен съд смесваме брашното и солта. Към тях прибавяме яйцето, олиото, оцета и сместа с маята.
5. Разбъркваме с миксер на най-ниска степен с приставки за тесто. Ако е прекалено, течно, добавяме още малко брашно.
6. След като сместа е станала хомогенна, я изсипваме върху хартия за печена и разстиламе в тавата с намазнени ръце.
7. Върху тестото изсипваме гъбите с риган и шунката и с помощта на хартията за печене, сгъваме като калцоне.
8. Печем около 10 минути, накрая намазваме с останалото яйце и оставяме за още няколко минути, докато хване загар.
9. След като извадим от фурната, намазваме с масло и завиваме.
***Това тесто е перфектно и за основа на пица.
Закуска с гъби, риган и шунка (или нещо като калцоне)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар