Пилешки късчета със зеленчуци

Какво ни трябва?

500 гр. пилешко филе
чушки
лук
зелен лук
морков

За сосът:                                                              За панировката на месото:
170 гр. мед                                                          оризово брашно за овалване
5 с.л. безглутенов соев сос                              2 яйца + 1 с.л. вода
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. настърган джинджифил
1/2 с.л. ябълков оцет
щипка сол

Как да го приготвим?

1. Нарязваме месото на кубчета и оставяме настрани.
2. Смесваме съставките за соса в отделен съд.
3. Подготвяме си продуктите за панировката и започваме да потапяме късчетата в яйцето и след това в оризовото брашно.
4. Запържваме ги на силен огън, докато придобият загар и ги изваждаме от тигана.
5. Нарязваме зеленчуците и запържваме и тях за няколко минути. Прибавяме месото и соса и оставяме за още малко, докато сосът се сгъсти.




Няма коментари:

Публикуване на коментар