Какво ни трябва?
500 гр. пилешко филе
чушки
лук
зелен лук
морков
За сосът: За панировката на месото:
170 гр. мед оризово брашно за овалване
5 с.л. безглутенов соев сос 2 яйца + 1 с.л. вода
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. настърган джинджифил
1/2 с.л. ябълков оцет
щипка сол
Как да го приготвим?
1. Нарязваме месото на кубчета и оставяме настрани.
2. Смесваме съставките за соса в отделен съд.
3. Подготвяме си продуктите за панировката и започваме да потапяме късчетата в яйцето и след това в оризовото брашно.
4. Запържваме ги на силен огън, докато придобият загар и ги изваждаме от тигана.
5. Нарязваме зеленчуците и запържваме и тях за няколко минути. Прибавяме месото и соса и оставяме за още малко, докато сосът се сгъсти.
Пилешки късчета със зеленчуци
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар