Сладкиш с рикота


Какво ни трябва?

ЗА ШОКОЛАДОВАТА СМЕС:
190 г меко масло на стайна температура (или кокосово)
210 г кокосова захар
2 яйца
120 г брашно безглутенова смес (аз сложих половината оризово и половината от безглутеновата смес)
50 г какао

ЗА СМЕСТА С РИКОТА:
250 г рикота (може да се замени с маскарпоне)
50 г кокосова захар
1 яйце


Как да го приготвим?

1. В купа сложете мекото масло и добавете кокосовата захар. Разбъркайте до пухкава смес и прибавете едно по едно яйцата. Добавете какаото и брашното, разбъркайте добре до гладкост, за да се избегнат бучките.
2. Подгответе продълговата форма за кекс. Сложете пекарска хартия. Оставете краищата на хартията да стърчат над формата, за да можете по-лесно да извадите кекса.
3. В друга купа сложете цялото пакетче рикота, добавете кокосовата захар и разбъркайте с тел. Добавете яйцето и разбъркайте отново.
4. Изсипете половината от шоколадовата кексова смес във формата и я загладете. Върху нея изсипете сместа с рикота, добавете отгоре и останалата половина. С помощта на шпатула разбъркайте двете смеси с плавни движения. Загладете отгоре и печете кекса на 180 градуса 45 минути.
5. Оставете да се охлади добре във формата. Извадете и нарежете след като е изстинал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар